Valmistele ensin, remontoi sitten

Nyt on aikaa olla kotona, ja monen mieleen saattaakin juolahtaa ajatus tapetoinnista, maalaamisesta, repsottavien listojen uudelleen kiinnittämisestä tai muusta pienestä pintaremontista. Ennen hommiin ryhtymistä kannattaa muistaa lupa-asiat ja huolellinen suunnittelu.


Asunto-osakeyhtiöissä osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Ilmoituskäytäntö vaihtelee ja saat sen selville isännöitsijältä. Tavallisesti maalaamisesta, tapetoinnista tai muista pienistä pintaremonttitöistä ei tarvitse tehdä ilmoitusta taloyhtiölle. Jos suunnitelmissa on jokin suurempi muutostyö, kuten lattiapinnan vaihto, ei-kantavan seinän kaataminen tai vaikka kokonaisvaltainen keittiöremppa, on projektista ilmoitettava. Isännöitsijälle pitää siis käytännössä toimittaa suunnitelmat muutostöistä hyvissä ajoin etukäteen luvan saamista varten.  Jos on epävarmuutta mistä remppahommista ilmoitetaan ja mistä ei, kannattaa ennemmin kysyä ajoissa kuin selvitellä asioita jälkikäteen.

Lupa tarvitaan muutoksiin, jotka vaikuttavat vesi-, ääni- tai lämpöeristykseen, kantaviin rakenteisiin, hormeihin tai vesi-, viemäri-, sähkö- tai ilmanvaihtojärjestelmään. Taloyhtiöllä on oikeus valvoa remonttia. Isännöitsijä voi siis tulla taloyhtiön edustajana valvomaan töitä tai valvonta voidaan suorittaa ulkopuolisen tahon toimesta.  Taloyhtiön remonttiohjeissa on sovittu tarkemmin miten valvonta suoritetaan ja kenen toimesta sillä valvonnan tarve ratkaistaan usein tapauskohtaisesti. Vuokra- ja omistusasujien kohdalla tilanteet ovat luonnollisesti vielä erilaiset: vuokralaisen on hyvä olla vuokranantajaansa yhteydessä ennen mihin tahansa remonttityöhön ryhtymistä.

Suunnittelemalla sujuva remppa ja paras lopputulos

Vaikka makuuhuoneen tapetointi, listojen maalaus tai muu käsillä oleva kunnostusprojekti tuntuisi äkkiseltään miten mutkattomalta tahansa, ei sen kimppuun kannata suunnata suin päin ja suunnittelematta. Huolellinen valmistelu, oikeat materiaalit ja asianmukaiset työvälineet ovat avaimia onnistuneeseen lopputulokseen niin pienissä pintafiksailuissa kuin suuremmissa rakennushankkeissa. Remppastressikin pysyy kurissa, kun suunnitteluvaihe on tehty huolellisesti. Kannattaa lisäksi olla realisti oman osaamisensa suhteen ja pyytää tarvittaessa vinkkejä tai tilata osa työstä ammattilaisilta. Tärkeää on myös muistaa, että esimerkiksi sähkö- ja putkityöt pitää jättää aina näiden alojen ammattilaisille.

Kodin remontointi on mukavaa ja monesti jopa mieltä rauhoittavaa puuhaa – ainakin niin kauan kuin hommat luistavat mallikkaasti. Meiltä on saatavilla luotettavaa ja osaavaa palvelua on myös tilanteissa, joissa sormi on sujahtanut suuhun jo aloitetussa projektissa tai remppa ei ole sujunut ihan suunnitelmien mukaan.

Remppa-apua? Kysy meiltä, me autamme!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot