Kun homma menee putkeen

Yksikönpäällikkö Petri Olenius korostaa ennakoimisen tärkeyttä. ”Huolto mahdollistaa viemäreiden toimintavarmuuden ja ennaltaehkäisee ongelmia”, hän toteaa.


Ennakoiva ja säännöllinen viemärihuolto varmistaa, että kaikki toimii kuten pitääkin. Catevan ammattilaisten tukena on tehokas korkeapainehuuhtelukalusto sekä uusimpana tulokkaana tammikuussa hankittu, ongelmakohdat armotta paljastava kamera viemäreiden kuvaamiseen.

Catevalaiset panostavat tekemäänsä työhön ja kalustoon. Siksi yritys on päivittänyt viemäreiden kuvaus- ja korkeapainehuuhtelukaluston pääkaupunkiseudulla viimeisen kolmen vuoden sisällä sekä hankkinut käyttöönsä uuden huipputehokkaan kameran.
Kamera mahdollistaa paljon: muun muassa tallenteiden siirtämisen paikan päältä älypuhelimeen ja siitä tarvittaessa työnjohtoon, isännöitsijälle ja taloyhtiölle. Lopputulos on tarkka, sillä itsetasaava tekniikka takaa parhaan mahdollisen kuvalaadun viemäriputken sisältä.

– Kamerassa on kamerapään kaltevuuden näyttävä ominaisuus, joka parantaa kuvauksen tarkkuutta entisestään. Paikannuslaite mahdollistaa rikon paikantamisen viemärissä rakenteiden
sisällä, pääkaupunkiseudun putki- ja ilmanvaihtotyöt -yksikön päällikkö Petri Olenius innostuu.

Onnistunutta tukosten ja vesivahinkojen ennaltaehkäisyä

Viemärilinjojen huoltaminen on tärkeää, koska siten voidaan välttää mahdolliset tukokset ja niiden aiheuttamat mittavat vesivahingot.
– Esimerkiksi keittiöviemäreille suositellaan korkeapainehuuhtelua ja tarkistuskuvausta tasaisin väliajoin, sillä keittiöviemärit ovat alttiita tukoksille rasvakertymien takia, hän lisää.  Korkeapainehuuhtelut ja kuvaukset eivät aiheuta yleensä asukkaalle muuta vaivaa kuin keittiökaapiston tyhjentämisen työn ajaksi, Olenius tarkentaa.

Säännöllinen huolto mahdollistaa viemäreiden toimintavarmuuden ja ennaltaehkäisee ongelmia. Kuvauslaitteet paljastavat viemäreiden kunnon, auttavat selvittämään tukosten aiheuttajia sekä ennakoimaan mahdollisen viemäriremontin tarvetta.
– Viemäriongelmat ovat yleisiä. Me työskentelemme joka viikko eri taloyhtiöissä viemäritukosten takia. Osa ongelmista on käyttäjälähtöisiä ja toiset johtuvat puolestaan siitä, että viemäreiden käyttöikä alkaa olemaan elinkaarensa päässä, kertoo Olenius.

Ammattilaiset apunasi

Pesunkestävinä LVI-ammattilaisina catevalaiset ovat valmiina kaikenlaisiin viemäröintiin liittyviin haasteisiin.
– Meihin sopii ottaa yhteyttä paitsi viemäröintipulmissa myös kaikissa muissa kiinteistökorjauksiin liittyvissä asioissa, Olenius vinkkaa.

Tutustu palveluihimme tästä tai jätä yhteydenottopyyntö tästä.

4 faktaa, jotka jokaisen tulisi tietää viemäreistä ja niistä huolehtimisesta:

1. Viemäreiden käyttöikä on keskimäärin noin 50 vuotta.
2. Käyttöikään tulee suhtautua kiinteistökohtaisesti, sillä siihen vaikuttavat muun muassa putkien materiaali, laatu, kunnossapito ja huolto.
3. Käyttäjälähtöisten ongelmien minimointi kannattaa aloittaa ohjeistamalla, mitä viemäriin saa laittaa ja mitä ei. Esimerkiksi rasvat, ruoantähteet, terveyssiteet tai tamponit eivät kuulu viemäriin.
4. Lattiakaivot on tärkeää puhdistaa säännöllisesti hiuksista ja muista kertymistä pesuaineella ja astiaharjalla.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot