Työturvallisuus on tekoja arjessa

Rakennusalan yhteistä turvallisuusviikkoa vietetään seitsemättä kertaa 11.–15.5.2020. Catevassa toimii yli 50 korjausrakentamisen ammattilaista. Työturvallisuuden teemaviikolla Catevassa tehdään töitä kuten tavallisestikin – suunnitelmallisesti ja ennakoiden.

– Catevassa on keskitytty tämän vuoden aikana turvallisuusasenteen vahvistamiseen sekä turvallisuushavaintojen tekemiseen. Välinpitämättömällä asenteella pilaa niin oman kuin työkaverinsakin turvallisuuden, toteaa Catevan toimitusjohtaja Markku Sevòn. Me haluamme, että jokainen ammattilaisemme pääsee terveenä kotiin työpäivän päätteeksi. Panostamme siihen perehdyttämällä hyvin, suunnittelemalla työt ja hankinnat huolellisesti sekä ennakoimalla ja valmistautumalla tarkasti työtehtäviin, Markku jatkaa.

Oikeat varusteet päälle ja töihin. Niin se aamu alkaa kaikilla meillä, varusteet vain vaihtuvat työtehtävän mukaan. Rakentamisessa varusteiden ja käytettävien välineiden rooli on oleellinen. Niin varusteiden kuin toimintamallien puutteista ilmoittaminen on parasta työturvallisuuden kehittämistä. Turvallisuushavaintojen tekeminen on jokaisen tekijän velvollisuus ja toisaalta tae turvallisesta työpaikasta.

– Meillä turvallisuushavaintojen määrä on kasvava ja se jo kertoo hyvästä asenteesta työturvallisuutta kohtaan. Turvallisempia työtapoja ja käytäntöjä jaetaan työturvallisuustuokioissa, joita pidetään säännöllisesti tiimipalaveriemme yhteydessä, Markku kertoo.

Perusteellinen perehdytys ja hyvä esimiestyö ohjaavat tekijöitä työturvalliseen toimintatapaan. Arkea ohjaa myös tavoitteiden asettaminen ja niiden seuraaminen.

– Turvallisuuskulttuuri ei synny tyhjästä. Kehitämme työturvallisuuttaa järjestelmällisesti ja meillä on yhteinen tahto kehittyä, kertoo turvallisuuspäällikkö Antti Mäkinen. Tänä vuonna olemme rakentaneet mittaristot työturvallisuuskulttuurimme seuraamiseksi. Tavoitteena tapaturmissa on puhdas nolla, jatkaa Antti.

Kätevää kiinteistökorjausta

Tarjoamme avuksesi ripeän joukon ammattilaisia, joilla on taito korjata, kunnostaa ja kohentaa kiinteistösi entistä ehommaksi. Meiltä onnistuvat niin pienet pikatyöt kuin pitkäkestoisemmat projektitkin. Suunnittelu, toteutus ja raportointi – valmista tuli! Jätä meille yhteydenottopyyntö, me vastaamme viestiisi ja työt voivat alkaa.

Lisätietoja
Markku Sevòn, 010 270 8390
Antti Mäkinen, 010 270 8469

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot