Miten estää talven aiheuttamia vahinkoja?

Miten estää talven aiheuttamia vahinkoja?

1.10.2019

Valmistautuminen talven tuloon alkaa, kun ensimmäiset yöpakkaset yllättävät. Talven tuloon on hyvä varautua tarkistamalla parkkipaikkojen lämmitystolppien kunto. Vialliset lämmitystolpat ovat herkästi energiasyöppöjä ja aiheuttavat turhia yllätyksiä ensimmäisinä pakkasaamuina, kun auto ei lähdekään käyntiin. Lisäksi kiinnityksistään heiluvat tolpat tai rikkoutuneet pistorasiat tolppien sisällä aiheuttavat sähköiskun vaaran. ”Turvallisuudesta ei kannata koskaan tinkiä,” toteaa Catevan toimitusjohtaja Markku Sevón.

Myös ajoluiskien ja räystäskourujen jäätymisen estävän saattolämmityksen toimivuus kannattaa tarkastaa. Yöpakkasten saapuessa saattolämmitys on syytä kytkeä päälle. Lämmityksellä varmistetaan, etteivät kourut tai putket jäädy ja rikkoudu. ”Niin pitkään kun ilma on vielä niukin naukin plussaalla, ehtii tekemään sähkötöitä ulkona”, Markku jatkaa.

Pimeä piha on iso turvallisuusriski, joten pihavalaistuksen uusiminen on halpa satsaus vahinkoja vastaan. ”Muutama lisävalaisin tuo yllättävän paljon turvallisuuden tunnetta ja toisaalta myös sitä kaivattua valoa harmaaseen syksyyn”, Markku sanoo.

Catevan ammattilaiset auttavat, kun kyse on erilaisista korjaus-, sähkö- tai putkitöistä. Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa talveen varautumisessa.

Jos sattuu niin kurjasti, että vahinko tapahtuu, meiltä löytyy apua nopeasti vahinkopäivystyksestä: 010 270 8955. Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla käytössäsi on vahinkosaneeraus ja kuivauspalvelut akuutteihin tilanteisiin 24/7. Päivystysaikana vika ja vahingot rajataan. Varsinainen korjaus suoritetaan normaalina työaikana, jos tilanne ei vaaranna terveyttä tai aiheuta lisävahinkoa.

Lue myös

Lämmityskausi on alkanut – säästetään energiaa yhdessä!

Lue lisää

Talomestari-palvelu tukee isännöitsijän työtä

Lue lisää

Lahtelainen L & S Huoltokeskus Oy osaksi Kotikatua

Lue lisää

Kasvua paikallisuutta vaalien

Lue lisää

Kuuman kesän viilennysvinkit

Lue lisää
Taiga Linnanmäki

Cateva mukana Linnanmäen uuden vuoristoradan rakentamisessa

Lue lisää

Jo joutui armas aika suvipihojen!

Lue lisää

Taloyhtiöt valmiina sähköautojen tuloon?

Lue lisää