Syystalkoot suunnitteilla – nappaa vinkit!

Syksyisin talkooajankohtaa ohjaa usein lämpötila ja lehtien putoaminen. Taloyhtiöiden talkoista on paljonkin hyöytä: samassa paketissa yhteisöllisyyttä, ulkoilua ja hyödyllistä tekemistä.

Talkoiden järjestämiseen on monta tapaa. Ne voidaan jaksottaa useammalle päivälle tai työt voidaan jakaa vaikka taloyhtiön Facebook ryhmässä tai ilmoitustaululla. Yksi yhteinen talkoopäivä on myös hyvä ja yhteisöllinen tapa järjestää talkoot.

Talkoisiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta lopputuloksen kannata tietenkin toivottavaa. Jokainen osallistuu kykyjensä ja halujensa mukaan. No entä säästäkö talkoilla taloyhtiön ylläpidon kustannuksista? Isoja säästöjä ei kannata tavoitteeksi asettaa, mutta hyvin suunniteltuna talkoot voivat täydentää suunnitelmallisesti tehtyä kiinteistönhoitoa, muttei korvata sitä. Tärkeintä on yhteisten asioiden edistäminen ja sovittujen hommien kuntoon laittaminen. Talkoilla on syntynyt grillipaikkoja tai kasvimaita ja se jos mikä kasvattaa taloyhtiön yhteishenkeä.

SUUNNITTELE ETUKÄTEEN

1. Turvallisesti mennään
Talkoissa käytetään samoja välineitä ja kuljetaan samoissa tiloissa, joten käsien pesu, käsidesin ja hanskojen käyttö on fiksua. Muutenkin käytössä olevat pöpöjen leviämisen varotoimet toimivat talkoissakin. Jos on vähäisiäkin flunssan oireita, talkoisiin ei kannata osallistua.

2. Pienissä porukoissa on voimaa
Tehtävät voidaan jakaa etukäteen jätekatokseen tai kerhotilaan pistettävällä listalla, josta jokainen sitten merkkaa itselleen sopivat tehtävät. Yhteinen Facebook tai WhatsApp toimii myös hyvin talkoolistana. Talkoiden ei tarvitse olla parin tunnin rypistys, jolloin kaikki sinkoilevat piha-alueella samaan aikaan vaan hyvin voidaan sopia, että hommat hoidetaan vaikka viikon aikana silloin kuin itselle parhaiten sopii. Yhdessäolo ei tietenkään ihan samalla tavalla tässä mallissa toteudu.

3. Vastuutehtävät
Muutamia vastuita kannattaa suunnittelutiimin jakaa etukäteen: kuka hoitaa talkoojätteen poisviemisen, kuka tarvittavan välineistön ja pidetäänkö talkoiden päätteeksi yhteinen eväshetki.  Jätelavan tilaaminen kannattaa vastuuttaa isännöitsijälle tai taloyhtiön hallitukselle. Työvälineiden kunto on hyvä tarkistaa etukäteen ja kysyä tarvittaessa lainaan vaikka naapuritaloyhtiöstä tai huoltoyhtiöstä.

3. Talkooeväät yhdessä vai ei?
Usein talkoiden parhaimpia puolia on yhdessä syöminen ja jutustelu. Ulkona kokoontuminen onnistuu pienillä porukoilla, mutta voihan sitä kokeilla myös talkooeväiden nauttimista kotona. Eväistä kuva ja jakoon taloyhtiön tai talkoita varten perustettuun WhatsApp tai Facebook ryhmään. Kuvien lisäksi parhaat reseptit jakoon!

4. Muistetaan kiitos ja vapaaehtoisuus
Kaikki eivät pääse osallistumaan talkoisiin ja se on ihan ok. Huonoa omaatuntoa tai turhaa draamaa osallistumisesta tai osallistumatta jättämisestä ei kannata hankkia. Jokainen päättää itse, osallistuuko vai ei, eikä selityksiä tarvita. On hyvä muistaa, että kaunis kiitos talkoiden puuhaajille on paikallaan.

Tilaa talkoolava meiltä! Lue lisää täältä tai tee tilaus heti tästä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot