Pakkanen haastaa putket

Rajut lämpötilanvaihtelut aiheuttavat haasteita putkistolle. Vahinkojen ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta säästytään isommilta harmeilta. Jos vahinko sattuu, ei hätää – ammattitaitoista apua on saatavilla Catevalta.


Vahinkojen ehkäisemiseksi putket tulisi sijoittaa rakenteisiin oikeille paikoille, eristää putket ja sulkuventtiilit kunnolla sekä käyttää jäätymisalttiissa paikoissa sähkötoimisia sulanapitoratkaisuita. Putkien jäätymiselle on useita syitä eikä usein yhtä ja ainoaa selitystä löydykään. Tärkeintä on kartoittaa ja korjata asiat ennaltaehkäisevästi.

Puutteellisen eristyksen lisäksi nopeasti lauhtuva sää aiheuttaa tai paljastaa putkivahinkoja. On nimittäin mahdollista, että putki on kovilla pakkasilla jo jäätynyt ja halkaissut putken, mutta vasta ilman lämmetessä sulava jää valuu rikkoutuneesta putkesta ja vesivahinko on valmis. Tärkeää on huomata, että putkien sulattaminen on aina syytä jättää ammattilaisen käsiin, ettei sulatustyö aiheuta lisää vahinkoja.

Jos vesivahinko sattuu, meiltä löytyy apua nopeasti vahinkopäivystyksestä: 010 270 8955. Pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Satakunnassa käytössäsi on vahinkosaneeraus ja kuivauspalvelut akuutteihin tilanteisiin 24/7. Päivystysaikana vika ja vahingot rajataan. Varsinainen korjaus suoritetaan normaalina työaikana, jos tilanne ei vaaranna terveyttä tai aiheuta lisävahinkoa.

Lue tästä lisää, miten ammattilaisemme hoitavat vesivahingot ja miten niitä voi ehkäistä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot