Vinkit kevään talkoisiin

Useissa taloyhtiöissä mietitään, kannattaako kevättalkoita pitää. Talkoista on paljonkin hyötyä: samassa paketissa yhteisöllisyyttä, ulkoilua ja hyödyllistä tekemistä. Etukäteen suunnittelemalla talkoot onnistuvat varmasti ja lopputulos ilahduttaa kaikkia.


Talkoiden ei tarvitse noudattaa perinteistä kaavaa vaan talkoot voidaan jaksottaa ja työt jakaa vaikka taloyhtiön Facebook ryhmässä. Taloyhtiön talkoisiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta lopputuloksen kannata tietenkin toivottavaa. Jokainen osallistuu kykyjensä ja halujensa mukaan.

No entä säästäkö talkoilla taloyhtiön ylläpidon kustannuksista? Talkoot voivat täydentää suunnitelmallisesti tehtyä kiinteistönhoitoa, muttei korvata sitä. Tärkeintä on yhteisten asioiden edistäminen ja sovittujen hommien kuntoon laittaminen.

Suunnittele kevättalkoot hyvin

Talkoot vaativat hieman etukäteissuunnittelua. Etukäteen suunnittelemalla talkoista saa mukavan yhteisen tapahtuman tai puuhailua pidemmälle aikavälille:

  1. Jos perinteisiä talkoita ei haluta pitää, taloyhtiössä voidaan miettiä tarpeellisten kevättöiden lista, laittaa se ilmoitustaululle, Facebook tai WhatsApp -ryhmään. Jokainen voi sitten listalta poimia mieleisensä projektin, hoitaa sen ja kuitata tehdyksi sovitulla tavalla. Talkoiden ei tarvitse olla parin tunnin rypistys, jolloin kaikki sinkoilevat piha-alueella samaan aikaan vaan hyvin voidaan sopia, että hommat hoidetaan vaikka viikon aikana silloin kuin itselle parhaiten sopii.
  2. Kaikki eivät pääse osallistumaan talkoisiin ja se on ihan ok. Huonoa omaatuntoa tai turhaa draamaa osallistumisesta tai osallistumatta jättämisestä ei kannata hankkia. Jokainen päättää itse, osallistuuko vai ei, eikä selityksiä tarvita.
  3. Talkoiden jätehuollon järjestäminen kannattaa miettiä tarkasti, jotta oikeat jätteet päätyvät oikeisiin paikkoihin. Talkoolava helpottaa jätepisteen kuormitusta. Jos talkooinnostus leviää kellarikomeroiden tai varastoiden suuntaan, talkoolava on todellakin hyvä ratkaisu.
  4. Usein talkoiden parhaimpia puolia on yhdessä syöminen ja jutustelu. Nyyttikestit puunatulla pihalla voisivat olla tämän kevään juttu!
  5. On hyvä muistaa, että kaunis kiitos talkoiden puuhaajille on paikallaan.

Tilaa talkoolava meiltä! Lue lisää täältä tai tee tilaus heti tästä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot