Taloyhtiön kerhotilasta etätyöpisteeksi – asukkaat arvostavat muunneltavuutta

Etätyöt ovat tulleet osaksi ihmisten arkea ja asumista. Rauhaisa soppi on usein lohkaistu oman kodin neliöistä, mutta erilaisia työskentelypisteitä suunnitellaan yhä enemmän myös taloyhtiön tiloihin. – Unohdettujen kerhohuoneiden valjastaminen hyötykäyttöön on erinomainen askel kohti resurssiviisasta asumista myös ympäristön kannalta. Jokainen lämmitetty neliö kuluttaa energiaa, kun taas tilojen hyödyntäminen parantaa kustannustehokkuutta ja ennen kaikkea lisää ihmisten asumis- ja työskentelymukavuutta, kiteyttää Catevan toimitusjohtaja Markku Sevón.


Työterveyslaitoksen tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan etätyössä on imua ja positiivista virettä. Viime kevät osoitti, että suomalaisilta löytyy etätöihin vaadittavaa luottamusta sekä itsensä johtamista. Kokemuksen kirkastama tulevaisuuden visio on, että etätyöt ovat tulleet jäädäkseen lisääntyvässä määrin.

– Asuminen ja työt muuttuvat ajassa tukien ihmisten hyvinvointia sekä jaksamista. Sen lisäksi, että yhä useampi aikuinen voi tulevaisuudessa työskennellä taloyhtiön tiloissa, niin kannattaa ottaa huomioon myös opiskelijat, jotka jo nyt suorittavat osan kursseistaan verkossa. Eli toimettomille yhteis- ja kerhotiloille varmasti löytyy potentiaalista käyttäjäkuntaa, Markku pohtii.

Hyötykäyttöön päivisin, iltaisin & viikonloppuisin

Tähän asti etätyötilojen järjestäminen on ollut työntekijän itsensä vastuulla, mutta jo nyt usealla taholla ollaan herätty uuteen ajattelumalliin: moneen rakenteilla olevaan kohteeseen omakotitaloista pien- ja kerrostaloihin suunnitellaan joustavia, tarpeiden mukaan vaihtelevia etätyötiloja.

– Jujuna on juuri muunneltavuus. Sähköiset pöydät ja tekniset kokoustyökalut saadaan sulavasti sopimaan samoihin tiloihin esimerkiksi kuntoilulaitteiden tai biljardipöydän kanssa. Näin taloyhtiön yhteisiä tiloja pystytään päivisin hyödyntämään asukkaiden etätyöskentelyyn ja -tapaamisiin. Iltaisin sekä viikonloppuisin tilat taas kutsuvat kokoontumaan ja viihtymään pelien taikka liikunnan merkeissä, Markku toteaa.

Etätyöpisteen vaatimat muutokset

Entä, mitä tarvitsee huomioida, jotta nykyisestä kerhotilasta kuoriutuu käyttäjäystävällinen, riittävin toiminnoin sekä tekniikoin varusteltu etätyöpiste?

– Jos nykyinen tila on todella avoin ja avara, sitä voidaan jakaa pienempiin soppeihin hyödyntämällä esimerkiksi erilaisia väliseinäratkaisuja tai liukuovia. Näin mahdollistetaan rauhallinen työskentely sekä etäpalaverit ilman pelkoa, että naapureita vilahtelee kameran taustalla. Yleisilmeen ja pintaremontin lisäksi äänieristyksiin tulee kiinnittää huomiota sekä sähköistyksiä muuttaa, jotta etätyöskentelyyn vaadittavat työkalut ja yhteydet saadaan kuntoon. Myös ilmanvaihdon toimivuus on varmistettava ja sen mahdolliset muutostarpeet huomioitava, kun tiloissa oleskellaan pidempiä aikoja, Markku listaa.

Ammattilainen avuksi heti alkumetreillä

Catevan apuvoimat kannattaa kutsua paikalle matalalla kynnyksellä, vaikka kyse olisi vasta suunnittelusta tai tarpeiden kartoituksesta. Meillä on kokemusta niin pienistä pintaremonteista kuin suuremmistakin hankkeista; huolellinen suunnittelu ja valmistelu sekä oikeat materiaalit toimivat avaimina onnistuneeseen lopputulokseen.

– Esimerkiksi kaikki sähköasennustyöt kuuluvat aina ammattilaiselle. Kokeneet tekijät myös takaavat, että hommat hoituvat alkuvaiheista loppusiivoukseen ilman turhaa stressiä tai yllätyksiä, Markku vinkkaa.

– Koska taloyhtiön yleisten tilojen käyttöaste on muuttunut, oikealla ajoituksella voi varmistaa, että remontti ei häiritse asukkaiden arkea. Kerhohuoneiden muuttaminen hyötykäyttöön kiinnostaa taatusti myös asukkaita ja saa osakseen positiivista huomiota, joten avoin viestiminen ja tulevista vaiheista tiedottaminen on avainasemassa, Markku summaa.

Jätä yhteydenottopyyntö, niin suunnitellaan ja päivitetään taloyhtiönne kerhotilat osaksi tätä päivää. Meiltä saat ammattitaitoista apuvoimaa tilojen suojaukseen, tyhjentämiseen sekä remontin kaikkiin osa-alueisiin – viestintää unohtamatta.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot