Jouluvinkkikimara energiatehokkaampaan ja turvallisempaan jouluun

Sieltä se joulu taas saapuu ja tuo tullessaan paitsi rentoa tunnelmaa ja iloista mieltä myös kymmenen kiirettä ja sata hoidettavaa asiaa. Kaiken järjestely- ja viettotohinan keskellä on hyvä pitää mielessä se olennaisin, joulun syvin ja tärkein merkitys: yhdessäolo läheisten ja rakkaimpien kanssa. Älä siis keskity liikaa suorittamiseen, huhkimiseen ja kaappien siivoamiseen, sitä ehtii sitten pyhien jälkeen ihan riittävästi.

Kasasimme sinulle koko joukon vinkkejä energiatehokkaampaan ja turvallisempaan jouluun:

  • Joulu on kaikenlaisen kyläilyn kulta-aikaa. Porukan kasvaessa juhlatilan lämpötila nousee usein kuin itsestään. Tällöin on hyvä laittaa tilan yleistä lämmitystä jo vähän aikaisemmin pienemmälle ja säästää samalla energiaa.
  • Moni joulun herkuista paitsi kypsytetään myös lämmitetään uudelleen uunissa. Muista hyödyntää jälkilämpö: uuni pysyy pitkään lämpimänä myös virran katkaisemisen jälkeen.
  • Jääkaapin energiatehokkuutta ja viilennystehoa voi parantaa varmistamalla, ettei se ole liian täyteen ja tiiviisti pakattu.
  • Vaihda kiukaan kivet joulusaunaa varten. Huonokuntoiset kivet varaavat heikommin lämpöä ja kuluttavat siksi enemmän energiaa. Rapistuvat kivet myös roskaavat saunaa ikävästi.
  • Muista jo saunaa lämmittäessäsi, että saunomisen ajoitus on parasta energiansäästöä. Älä pidä kiuasta turhaan päällä tai polta turhia pesällisiä puita.
  • Kynttilät tuovat joulun pimeisiin iltoihin ainutlaatuisen lämmintä tunnelmaa. Muista silti käsitellä tulta aina varovasti ja vastuullisesti: varmista kynttilöille palamaton alusta ja tarkista, ettei lähellä ole mitään herkästi syttyvää materiaalia (esim. verhot). Älä jätä tulta koskaan yksin ja huolehdi, ettei palavat kynttilät ole perheen pienimpien ulottuvilla. Hyödynnä led-kynttiöitä!

Muistathan, että me autamme jos kaikesta huolimatta vahinko sattuu. Pääkaupunkiseudulla käytössäsi on ammattitaitoinen joukko sähkö- ja putkimiehiä sekä vahinkosaneeraus ja kuivauspalvelut akuutteihin tilanteisiin 24/7. Pirkanmaalla sinua palvelevat 24/7 vahinkosaneerauksen ja kuivauspalveluiden ammattilaiset.  Vahinkopäivystys palvelee sinua numerossa 010 270 8955.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot