Joko teiltä löytyy sähköautojen latausasema?

Fiksussa taloyhtiössä on mahdollista ladata sähkö- ja hybridiautoja, sillä sähköistyminen on yksi keskeisimmistä liikenteen megatrendeistä. Autamme sinua kaikissa sähköautojen latausasemiin liittyvissä kysymyksissä.

Sähkö- ja hybridiautojen määrän kasvaessa on hyvä varautua niiden latausmahdollisuuteen parkkipaikalla, parkkihallissa tai liikekiinteistön pihalla. Latauspisteen asentaminen kasvattaa kiinteistön arvoa ja asumishalukkuutta sekä on samalla nykyaikainen tapa huolehtia kestävän kehityksen ja ympäristöarvojen huomioinnista taloyhtiössä tai liikekiinteistössä.  Latauspisteellä varustettu parkkipaikka on aikaansa seuraavan kiinteistön käyntikortti. Latauspiste on paitsi investointi kestävämmän tulevaisuuden puolesta myös asukkaita houkutteleva tekijä.

Sähköautojen latausasemien lisäksi voimme auttaa ratkaisemaan sähköpyörien latausmahdollisuudet kiinteistön tiloissa.

Latausaseman valinta käyttötarpeen mukaan

Sopivaa latausratkaisua valittaessa kannattaa pitää mielessä käyttäjien tarpeet ja olemassa olevat tekniset ratkaisut. Huomioitavaa on, että tavalliset lämmitystolpat eivät sovellu sähköisten kulkuvälineiden jatkuvaan lataamiseen, sillä niitä ei ole suunniteltu sellaiseen käyttöön. Yleinen tapa on päivittää nykyiset autojen lohkolämmitystolpat latausasemilla, jolloin kaapelointi uusitaan, varmistetaan riittävä kuormanhallinta sekä mahdollisestaan kolmannen osapuolten liittäminen asukaslaskutuksen aloittamiseksi.

Taloyhtiöissä järkevin ratkaisu on latausasema, josta laskutus menee suoraan käyttäjälle toteutuneen käytön mukaan. Joustava ja nykyaikainen järjestelmä mahdollistaa myös muutokset tarpeen niin vaatiessa.

Asiantuntevalla suunnittelulla toivottuun lopputulokseen

Ennen laitteiden asennusta taloyhtiössä kannattaa tehdä tarvekartoitus, jolla selvitetään lataustarvetta asukkaiden keskuudessa. Sähkö- ja hybridiautojen määrä on kasvussa, joten suunnittelussa kannattaa pitää mielessä myös tulevaisuuden tarpeet. Asiantuntijamme ovat mielellään apuna jo suunnitteluvaiheessa, jolloin erilaiset toteutusmahdollisuudet tulee otettua huomioon jo hyvissä ajoin.

Selvityksen yhteydessä on järkevää kartoittaa myös kiinteistön nykyiset resurssit latauspisteen asennukselle. Tärkeitä seikkoja ovat mm. sähköverkon huipputeho ja kuormitettavuus. Myös latauslaitteita on tarjolla erilaisin tehoin varustettuna. Mikäli yhtiöön on tulossa piharemontti, on latauspisteiden asennus järkevää ajoittaa sen yhteyteen.

Projektin vaiheet

  • Kartoitus
  • Suunnittelu
  • Luvat
  • Järjestelmätoimitus ja projektinhallinta
  • Asennus
  • Käyttöönotto ja testaus
  • Huolto & ylläpito

Latauspisteet avaimet käteen -palveluna

Huolellisen kartoituksen jälkeen on aika pyytää tarjous alustavine toteutussuunnitelmineen. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen laaditaan varsinainen toteutussuunnitelma, josta käyvät ilmi latausjärjestelmän ominaisuudet ja hankkeen aikataulu.

Jotta latauspisteet kestäisivät käytössä pitkään ja palvelisivat käyttäjiä sujuvasti parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa käyttäjät opastaa niiden oikeanlaiseen käyttöön. Tärkeää on huolehtia myös laitteiden säännöllisestä huollosta ja ylläpidosta. Me Catevalla korjaamme myös rikkoutuneet laitteet.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai lue tästä lisää toimintamallistamme.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot