Cateva on nyt auktorisoitu vahinkoalan toimija

Vahinkoalan auktorisointiryhmä on myöntänyt Cateva Oy:n pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan vahinkosaneerausyksiköille jälkivahinkojen torjuntatöiden (JVT-töiden) ja kuivaustöiden suorittamista koskevan auktorisoinnin.

Vahinkoalan Auktorisointiryhmä (VAR) on puolueeton ryhmä, joka arvioi vahinkosaneerausalalla toimivien yritysten kykyä hoitaa jälkivahinkojen torjuntaa luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Auktorisoinnin tavoitteena on varmistaa, että JVT- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä ja pelastuslaitoksilla on vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset.

Vahinkoalan auktorisointimenettelystä voit lukea lisää tästä.

Apua vahinkotilanteeseen saa nopeasti

– Usein luullaan, että esimerkiksi vesivahinkotilanteessa riittää, kun poistetaan irtovedet ja tilataan seuraavana päivänä kosteuskartoittaja paikalle. Valitettavasti tämä on virheellinen käsitys. Vahingon sattuessa paikalle kannattaisikin kutsua mahdollisimman nopeasti jälkivahinkojen torjuntaan koulutettu JVT-päivystäjä, joka tekee välittömästi esim. vaurioalueen osastoinnin ja alipaineistuksen, vahingoittuneen pintamateriaalien poistot ja asentaa ns. ensiapukuivauksen eli JVT-kuivauksen, kertoo Catevan pääkaupunkiseudun kartoitus ja kuivausyksikön tiimivetäjä Arto Lagerblom.

– Näillä nopeilla ja oikeaoppisilla jälkivahinkojen torjuntaöillä saadaan useasti pienennettyä rakenteisiin kohdistuvaa kosteuskuormaa niin paljon, että vältytään kokonaan myöhemmässä vaiheessa tehtäviltä pitkäkestoisilta ja kalliilta kuivauksilta, kun kosteus ei ole päässyt imeytymään syvemmälle rakenteisiin, Arto jatkaa.

Vahingon sattuessa kannattaakin olla mahdollisimman nopeasti yhteydessä vahinkoalan koulutettuihin ammattilaisiin ja pyytää heidät paikalle arvioimaan ja toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet lisävahinkojen minimoimiseksi. Vahinko ei ole koskaan toivottu vieras ja mitä nopeammin tilanteeseen päästään paikalle sen parempi. Vahinkotilanteissa yleensä jokainen kuluva päivä maksaa lisää.

Catevan vahinkopäivystys on apunasi 24/7 pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla numerossa 010 270 8955.

Lue lisää vahinkosaneerauspalveluistamme tästä. 

Löydät tarkemmat yhteystietomme täältä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot