Apua tukkeutuneeseen viemäriin

Kodeissa yleisin tukkeutuva viemäri löytyy keittiön tiskialtaasta – se kun on tavallisesti kovimmalla käytöllä. Viemärin tukkeutuminen aiheuttaa usein pientä selittelyn tarvetta ja syyllisyyden tunteita, jotka ovat todellisuudessa täysin turhia. Normaalikin käyttö saattaa aiheuttaa tukoksen. Joskus riittävät kotikonstit, toisinaan tarvitaan ammattilaista apuun.


Erilaisia rasvakertymiä ja muita tukoksia muodostuu keittiön viemäriin kuitenkin ihan tavallisessa ja oikeaoppisessakin käytössä, kun käsiä pestään, astioita huuhdellaan ja paistinpannuja puhdistetaan. Huuhtelu- ja pesuvesien mukana viemäriin kulkeutuu rasvaa ja muita epäpuhtauksia huomaamatta ja joka tapauksessa. Ajan myötä niistä saattaa kasaantua tukos putkistoon, joka pitää poistaa.

Herää kysymys viemärihommien likaisuudesta ja sottaisuudesta. Jos kerran rapataan, roiskitaan ja taitaa siivo on sen mukaista? Me kiinnitämme aina erityistä huomiota siihen, että paikat jäävät yhtä siistiin kuntoon kuin saapuessamme, joten ei huolta! Viemäriongelmiin kannattaa reagoida ajoissa, sillä tilanteen pitkittyessa myös haittavaikutukset kasvavat.

Huonosti vetävän keittiöviemärin aukaisu kotikonstein

  1.  Kaada tiskialtaan viemäristä sisään 2 dl astianpesuainetta.
  2. Valuta perään vettä hanan täydellä teholla n. 10 sekuntia.
  3. Anna aineen vaikuttaa yön yli.
  4. Valuta viemäriin hanan kuuminta vettä n. 10–15 minuuttia.
  5. Valmista!

Viemärihuollon palvelut kätevästi meiltä pääkaupunkiseudulla – kysy lisää!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot