Korjausrakentaminen on ala, jossa liitetään yhteen vanhaa ja uutta. Vauhdikkaan ja toisinaan rankankin toimenkuvan ytimessä on rakennustyöntekijä Nadja Lindgren, jonka osaaminen taipuu purkutöiden ohjaamisesta haitta-ainekartoitukseen sekä pintakorjauksista maalaukseen.
– Sanon olevani palvelu- ja asiakastyössä, sillä siitähän korjausrakentamisessakin on pohjimmiltaan kyse. En jaksaisi katsoa vain uudiskohteiden valkoisia seiniä, vaan pidän vaihtelevasta työstäni, joka luo erilaisia haasteita ratkaistavaksi joka päivä.
Jotta jaksaa, on työilmapiirillä tärkeä rooli.
– Puhallamme yhteen hiileen ja kunnioitamme toisiamme. On myös tärkeää, että pystymme avoimesti puhumaan esimiehille ja työnjohdolle, sillä vain siten me kaikki kehitymme.
Vaikka Lindgren toimii laajalla alueella Kehä III:n sisäpuolella, on rakennuskanta esimerkiksi Espoossa ja Itä-Helsingissä tullut tutuksi vuosien myötä.
– Työt pyrin järjestämään mahdollisimman tehokkaasti: yhteen päivään jälleenrakentamiskohteessa maalaus- ja pohjahommia, toisena näytteitä ja haitta-ainekartoituksia. Syksyn sateiden aikaan työllistävät vesivahinkokohteet, kun kattoja vuotaa tai viemärit ovat tukossa. Moottorimaskit, kaasunaamarit, suojalasit, -hanskat ja -haalarit. Tarvittaessa kuulosuojaimet päähän ja polvisuojat ylle, jotta on itse työkykyinen huomennakin.
– Työturvallisuus on pitkälti asennekysymys, josta Catevalla ei tingitä ja itse kemikaalienkin kanssa pelaavana huolehdin tarkasti.
Miesvoittoiselle alalle Lindgren haluaisi rohkaista lisää naiskollegoita.
– Tarkoille tekijöille ja uusille näkemyksille on aina tilausta!